Laatste nieuws :

Loix – Gitsels willen ook East Belgian winnen. Constructeurskampioenschap derde doelstelling.

Aanstaande zaterdag wordt in Saint-Vith en omstreken de East Belgian Rally georganiseerd, de achtste en voorlaatste wedstrijd van het BK rally. Een kampioenschap dat sinds juni en de rally van Ieper in zijn definitieve plooi ligt. Een 11e zege in Ieper en een zesde van het seizoen volstond voor de vierde titel op rij van Freddy Loix. De titel bij de rijders is binnen en de constructeurstitel kan ŠKODA niet meer ontglippen. Loix en Gitsels kunnen zaterdag voor een laatste keer dit seizoen op jacht gaan naar de zege.

 

 “Twee van de drie vooropgestelde targets zijn binnen” glimlacht de immer rustige Freddy Loix. “Rest ons alleen nog het constructeurskampioenschap waar we 50 punten voorsprong hebben op onze eerste achtervolger waardoor deze titel ons ook niet meer kan ontglippen. Zaterdag willen we ons seizoen nog wat meer glans geven door de wedstrijd proberen te winnen, daardoor onze trouwe partners nog meer te bedanken en samen met ŠKODA de constructeurstitel te vieren. Genoeg redenen om op de prachtige wegen in de Oostkantons nog eens voluit te gaan.”

De laatste wedstrijd van Loix-Gitsels dateert van juni. “Twee weken geleden hebben we nog een zeer intensieve test tweedaagse gedaan voor Michelin” zegt Johan Gitsels. “Het was goed om nog eens samen te werken en ook al was het geen wedstrijd, het ritme lag bijzonder hoog waardoor je het eigenlijk wel kan vergelijken met een wedstrijd.” Loix knikt instemmend. “Los van de testsessie kan je het ook positief bekijken dat we sinds juni niet meer aan een rally hebben deelgenomen. De goesting is zeer groot en het parcours is prachtig. Ik heb een enorm respect voor het team van Boudewijn Baertsoen en voor wat hij doet voor de autosport. Twee keer per jaar een wedstrijd organiseren is niet eenvoudig zeker niet als je weet dat de tweede wedstrijd niet bij de deur is. Toch slaagt hij erin om telkens alles tot in de puntjes te verzorgen en dat met het grootste respect voor de deelnemers. Petje af! Ik wil zaterdagavond het seizoen in schoonheid afsluiten met een 7e zege en het constructeurskampioenschap.”

“De ambitie is inderdaad om te winnen maar makkelijk zal het niet worden” weet Johan Gitsels. “Chris Van Woensel won de Omloop van Vlaanderen en zal ook in deze wedstrijd willen schitteren. Het snelle parcours is op maat van een WRC. Hij is een te duchten tegenstander net zoals Kris Princen en Cedric Cherain dat zijn. Het parcours is snel en technisch tegelijk maar vooral mooi! Al zal ik niet van het landschap kunnen genieten omdat de situaties elkaar in ijltempo opvolgen.”

Het slotwoord is aan Vincent Struye, marketing manager van ŠKODA België. “We kunnen zaterdag een perfecte score neerzetten. Een 7e zege en de titel bij de constructeurs. Mathematisch is die nog niet binnen maar theoretisch kan die ons niet meer ontsnappen. Laat ons nog even de focus houden waarna we zaterdagavond het seizoen in schoonheid kunnen afsluiten.”

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Loix – Gitsels willen ook East Belgian winnen. Constructeurskampioenschap derde doelstelling.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.