Fanclub Freddy Loix

De vzw Fanclub Freddy Loix werd gesticht op 1 mei 1991 als reactie op het bemoedigende rallydebuut van Freddy Loix. In zijn allereerste wedstrijd (Rallysprint van Borlo) eindigde hij immers op de tweede plaats ! Een schitterende prestatie die hij enkele weken later bevestigde met de klasse-zege’s in zowel de Rally van Looi als in de Condroz van 1990.

Om aan dat prille succes een verlengstuk te kunnen breien was het noodzakelijk om op een gestructureerde manier fondsen te verzamelen om aan nieuwe wedstrijden te kunnen deelnemen. Zodoende werden er diverse activiteiten opgezet en zeker het supportersbal en de traditionele BBQ (later omgevormd tot fanday) waren meteen een groot succes.

In functie van zijn deelname aan de Lotto-Haspengouw Rally in 1991 (de laatste editie van die legendarische rally die indertijd de hoogste Europese coëfficiënt had) met een Mitsubishi Galant VR groep N, werd de fanclub Freddy Loix boven de doopvont gehouden. Nog tot 1994 zou de nadruk van onze activiteiten vooral liggen op het werven van fondsen om wedstrijden en verkenningen te financieren. Toen de carrière van Freddy Loix nadien echter snel evolueerde en professionele vormen aannam, kon de Fanclub andere accenten leggen en zo werd onze grootste doelstelling steeds meer verlegd naar de promotie van Freddy Loix en de rallysport in het algemeen.

Door onze aanwezigheid op alle grote rallyevenementen in België en de organisatie van reizen naar het Wereldkampioenschap rally, werd ons “Fan Meeting Point” trouwens snel een begrip in het rallywereldje. Na onze eerste WK uitstap zag enkele maanden later ook het clubblad Scratch het levenslicht. Oorspronkelijk gestart met een kleine kern van enkele enthousiaste rallyliefhebbers en vrienden van Freddy Loix evolueerde de Fanclub Freddy Loix snel tot de grootste rallyfanclub in België. Tijdens het seizoen 1999 werd zelfs de kaap van 1000 leden overschreden!

De voor Freddy minder succesvolle Mitsubishi-periode die daarop volgde zorgde wel voor een lichte terugval, al bleven “de echten” ook toen trouw op post! Freddy’s overstap naar Hyundai zorgde bovendien snel voor een kentering in die trend en hoewel die periode in mineur eindigde, spreekt men daarom in het WRC ook vandaag nog steeds van de World Famous Rallyfanclub.

Een motivatie voor het ganse team achter de Fanclub en omdat onze grondige herstructurering en de frisse ideeën van enkele nieuwe medewerkers hun effect niet misten en we bovendien enkele leuke initiatieven uitgewerkt hadden waren we klaar om een nieuw hoogtepunt te beleven. 2004 moest immers het jaar worden waarin het allemaal zou gebeuren. Maar nog voor we konden dromen van een eerste WK-zege was het grote Peugeot-avontuur al voorbij. Wat de aanloop en een schitterende bekroning moest worden op ons jubileum in 2005 werd dus “de” ontgoocheling in ons bestaan. De onrechtvaardige praktijken uit die periode raakten ons diep, maar kregen ons niet klein, want hoewel het even duurde om die zware slag te verwerken, kwamen we (nog steeds gesteund door enkele honderden leden) strijdvaardiger dan ooit tevoren uit die periode.

Zo werd er in het voorjaar van 2005 samen met Freddy keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat zijn come-back op de Belgische rallyscene niet onopgemerkt voorbij zou gaan. Onze doelstelling om extra animo en sfeer te brengen tijdens een rally was een groot succes, want alle Fast Freddy Fans die naar Ieper kwamen kunnen bevestigen dat de Fast Freddy Fan Arena ongetwijfeld voor een meerwaarde zorgde op de grote markt. Dat we onze leden daar naast de gebruikelijke service bovendien verrasten met een gratis pakket (T-shirt, drankbonnen e.d.) van bijna 40 Euro was al even opmerkelijk, maar dat extraatje moest (al was het maar om trouw lidmaatschap te belonen) ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van de fanclub zeker kunnen. Dat we tijdens de spetterende en memorabele after-party zowel van sponsors, organisatie, en pers niets dan lof kregen voor dat initiatief werkte toekomstgericht dan ook zeer inspirerend. Kortom Freddy was opnieuw gelanceerd en een eerste gunstig gevolg van al die inspanningen liet trouwens niet lang op zich wachten, want in het najaar volgden al nieuwe projecten en zowel in Ierland als Landen rondde Fast Freddy ze telkens met succes af. En… na 2 Dakar-deelnames werkte Freddy dankzij de Belgian VW Club in 2007 opnieuw een volledige BK-campagne af. Onze vernieuwde Fan Arena was uiteraard telkens van de partij en via Superfan en aanzienlijke kortingen op de inkomkaarten, lokte de fanclub bovendien extra volk naar de Belgische rally’s. Lonende investeringen want intussen reed Freddy het IRC-tijdperk in en die periode (met o.a. zeven IRC-zeges) zou achteraf gezien de meest succesvolle uit zijn carrière worden.

De fanclub werkte intussen keihard aan de voorbereiding op de viering van Freddy Loix – 20 jaar rallysport en tussendoor werd ook de Maxi Freeride succesvol uitgebouwd en werd in enkele stappen ook onze nieuwe Fan Arena uitgerust met hedendaagse technologie. En dat alles i.f.v. een nog optimalere service naar onze leden toe. Maar ook deze fase in ons bestaan werd een groot succes, want o.a. de waardering voor de gala-avond (Freddy Loix 20 jaar rallysport) was overweldigend. Dat schitterend feest was trouwens ook de start voor de zeer succesvolle samenwerking met BFO en Skoda België. Een periode die iedereen zich zal herinneren ondermeer omdat Freddy toen het Ieper–record stevig scherper stelde en hij daardoor ook lang zege-recordhouder van het IRC was!

De fanclub bereidde intussen de viering van haar eigen 20ste verjaardag voor. Maar onderweg naar die in rallymiddens unieke verjaardag, merkten we meer en meer dat onze werking stilaan achterhaald en uitgehold was en dat er ook sleet gekomen was op o.a. Top-6. Tegelijk werd het steeds moeilijker om op de rally’s nog een plaatsje te krijgen voor onze vernieuwde fan arena. En… na al die investeringen was het een erg zware klap dat daardoor ook het kloppend hart van de fanclub met zijn unieke gezelligheid wegviel. Bezinning was dus noodzakelijk, maar zelfs een doorgedreven zoektocht naar alternatieven leverde helaas weinig op.

Na twintig jaar waarin enthousiasme, inzet, correctheid, vriendschap en plezier het handelsmerk van de fanclub Freddy Loix waren en vele succesvolle acties zoals o.a. Top-6, Scratch, Superfan of evenementen zoals de fanday of de maxi-freeride ons in rallyland

een stevige reputatie bezorgden, beslisten we met enige weemoed dan maar om op een hoogtepunt gedeeltelijk af te ronden. Terugdenkend aan de talrijke feestjes in de unieke Loix-sfeer waarmee die activiteiten vaak afgesloten werden zijn we echter fier omwille van onze status en tevreden over ons geslaagd en in rallymiddens uitzonderlijk en ongeëvenaard traject met zijn vele hoogtepunten. En… daarom zetten we in onze gekende stijl een punt achter die periode, want beste leden aangezien we u niet langer de service kunnen bieden die jullie van ons gewoon waren en omdat we onze verantwoording zeker t.o.v. de trouwe fans niet wensen te ontlopen hebben we beslist om u ter compensatie van dat gemis (en het lidgeld voor 2012) een verrassingscadeau te bezorgen. Het was onze bedoeling om dat te verdelen tijdens de Ypres Rally 2013, maar helaas was er ook deze keer (zelfs voor een tentje van 3 op 3 m) geen plaats ! Maar wees gerust, via een info zullen we u binnenkort informeren over een nieuwe datum en plaats. Verder organiseren we (als de volledige inventaris opgemaakt is) ook nog een speciale dag waar o.a. alle resterende shopartikelen uitverkocht zullen worden aan dumpingprijzen en ook enkele unieke vlaggen, gadgets ed. in “extra” solden gezet worden, terwijl de leden verder een laatste kans krijgen om uiteraard gratis hun poster-verzameling aan te vullen.

Net zoals voor ons zal het wellicht ook voor ieder van u een aanpassing zijn, maar het is zeker geen definitief vaarwel, want we zullen elkaar nog tegen komen op de rally’s. Bovendien weerhoudt niets ons om in de toekomst de draad terug op te nemen en opnieuw actiever te worden. De structuur van de fanclub blijft immers behouden, maar de eigen activiteiten ervan worden gezien de huidige omstandigheden op “low profile” gezet. Daarom wordt er ook niet langer lidgeld gevraagd, al behouden alle huidige leden hun status van lid voor onbeperkte tijd. Ook ons e-mail-adres en de website blijven actief. De site zal trouwens regelmatig een up-date krijgen (o.a. nieuws en foto’s). Blijf die site dus regelmatig bezoeken, om alvast op de hoogte te blijven van de net vernoemde acties.

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Fanclub Freddy Loix

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.